Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Horvátországi VB

2009.05.27

Horváth Tamás, egyesületünk kiemelkedő versenyzője, tavaly a világranglistán a legjobb magyarként ifjúságiban hetedik, felnőttben pedig 31. helyezést ért el, a hazai ranglistán ifiben második, felnőttben pedig az előkelő 4. helyet szerezte meg. Mindezt úgy, hogy csak néhány versenyre sikerült eljutnunk, mivel minden erőnket és pénzünket a kijevi ifi világbajnokságra való utazás és felkészülés emésztette fel. (Csapatunk 6. lett!)

Az ifjúsági korosztályból „kiöregedve”, az év végi ranglista eredményekkel (és az érettségi mellett) nem is készültünk világversenyre, azonban „a sors ismét közbeszólt”! Történt ugyanis, hogy egy bő hete a VB-re utazó csapat egyik tagja váratlanul visszamondta a részvételt. Így soron következőként Tamás utazhatna a július végén Horvátországban megrendezésre kerülő világbajnokságra (www.wch2009.com)!

 

Mivel tehetsége, felkészültsége adott, modell-parkját is csak kis mértékben kell fejleszteni, a távolság pedig elérhető (~500 km), vállalta a részvételt. Anyagiakban azonban még támogatásra szorul, a közelség ellenére a költségek jelentősek:

-         VB nevezési díj 250 EUR (~75.000 Ft)

-         utazás ~40.000 Ft

-         sátrazás a reptéren 10 napra ~12.000 Ft/fő

-         a VB-t megelőző világkupa nevezési díja 45 EUR (~13.500 Ft)

Összesen ez is közel 150.000 Ft, bankettel, étkezéssel, egyéb felkészülési költségekkel nem is számolunk.

 

Kérjük, hogy az Horváth Tamás világbajnokságon való részvételét, felkészülését támogatni szíveskedjenek!

 

A csapat másik két tagja, Nótáros Attila és Székelyhidi Attila (mindketten gyulaiak), a tavalyi bulgáriai Európa bajnokságon csapatban ezüstérmet, a 2007-es ukrajnai világbajnokságon pedig csapatban aranyérmet szerzett, valamint egyéniben is alig maradtak le a dobogóról! Tehát a sikerre ismét nagyon jók a magyarok esélyei

 

Pápa 2009. június 1.

 

Tisztelettel és köszönettel:

                                               Szentpéteri László M.SZ. Elnöke.