Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


VMTSE hírek

2008.10.01

 

A Várpalotai Modellező és Technikai Sportegyesület szeptemberben három hétvégén három versenyen képviseltette magát igencsak sikeresen.

 

A sorozatban az első a hazai rendezésű „IX. Bányász Kupa” antik repülőmodellek (elektromos, robbanós és vitorlázó) rádióirányítású versenye volt Várpalota-Bántapusztán. Szeptember 12-én pénteken a szervezők még aggódtak a várható időjárás miatt, de szerencsére a meteorológiai előrejelzésekkel ellentétben 13-án szombaton már igazán szép, napsütéses időben repíthettek a modellezők. A versenyre összesen 30 modellt neveztek. A kemény mezőnyben a várpalotai Eitner Tamás és Szomor István a középmezőnyben végeztek.

A következő megmérettetés 21-én a tapolcai F1H szabadon repülő modellek Országos Bajnoksága volt. Az időjárás nem volt a legmegfelelőbb (szemerkélős, borús, szeles) ezért rövidített startidőkkel így is sikerült Tóth Rolandnak megszerezni az 1. helyezést, mellyel megnyerte az ifi országos F1H ranglista versenyt a szintén várpalotai Dombai Ferenc előtt, aki az OB-n pedig csak 9. lett egy rontott startnak köszönhetően.

Az utolsó verseny 28-án a Diákolimpia 3. fordulója Tasson volt. 3-an képviselték egyesületünket. Az időjárás nagyon kegyes volt, hiszen napos, meleg idő fogadott bennünket kellemes szellővel. Az ifiknek sikerült átmenteni az előző DO-s formájukat és ezzel a jó eredményeiket is. Így Dombai Ferenc az előző heti sikertelenség után ismét megnyerte a Diákolimpiát míg mögötte Tóth Roland végzett. A serdülő kategóriában az újonc Brenner Adriánnak sikerült a 3. helyezést elhoznia a rangos mezőnyben.

A versenyzőink kitettek magukért az idei szezonban. Rengetek serleget hoztak el a szabadon repülős kategóriában, szám szerint összesen 21-et. Ezzel az elmúlt éveket sikerült túlszárnyalni mérföldekkel. Reméljük a jövő évi sikerek is hasonlóak lesznek.

Azonban az élet nem áll meg a modellezőknek, hiszen jön a téli idő, mely az építés, javítás ideje lesz. Decemberben a két ünnep között lesz még egy meghívásos verseny Tapolcán Tél Kupa néven, melyet nagyon várunk, hiszen extrém körülmények között kell bizonyítani rátermettségünket, felkészültségünket a nagy hidegben....

 

 

 

 

Mórocz Péter

VMTSE elnöke